Surfstrand overspoeld door badgasten tot verdriet watersporters

Het Bataviastrand in Lelystad wordt de afgelopen dagen overspoeld door badgasten die lekker komen zonnen en zwemmen. Dit tot verdriet van de watersporters die jarenlang actie voerden voor de aanleg van het surfstrand.

“Badgasten spreken namelijk watersporters aan op het surfen tussen de zwemmers en andersom zijn er surfers die badgasten vragen om afstand te houden”, vertelt Henning Jansen Klomp van stichting Hoekipa Dijk.

Jansen Klomp vraagt dan ook om begrip van beide groepen omdat het gevaar van een ongeluk op de loer ligt. “Ik zou het niet adviseren om tussen de watersporters in te gaan zwemmen. Die jongens gaan vaak op hoge snelheid en die zie je niet altijd. En tegen watersporters zeg ik ook, hou afstand.”

Toch wordt het met echt warme dagen moeilijk om afstand te houden omdat er dan honderden badgasten zijn. Zo ging een aantal kitesurfers de afgelopen week weer naar huis omdat het te druk was met zwemmers en zonaanbidders op het Bataviastrand.

Jansen Klomp zegt dat dat jammer is, omdat het strand uiteindelijk juist voor de sporters is aangelegd. Binnenkort gaan de watersporters in gesprek met de provincie en de gemeente Lelystad. Volgende week vrijdag komt de gehele gemeenteraad op locatiebezoek.

Bron: Omroep Flevoland

Geef een antwoord