‘Parkeerdrukte bij strand wordt gemonitord’

Er komen voorlopig geen extra parkeerplaatsen rond het Bataviastrand in Lelystad. De parkeerdruk wordt in de gaten gehouden door toezichthouders van de provincie. Omdat het strand nieuw is, beschouwt de provincie deze zomer als ‘uitprobeerseizoen’, om voor volgende zomers lering uit te trekken.

Met een reeks warme dagen in aantocht is de kans groot dat zonaanbidders hun auto niet of moeilijk kwijt kunnen in de omgeving van het strand.

Het strand ligt aan de Markerstrekdam, vlak bij het kunstwerk Exposure (de hurkende man). Direct na de oplevering van het strand kon er nog op de strekdam in het gras geparkeerd worden, maar die is nu afgesloten met rood-witte paaltjes. Hoewel de provincie beheerder van het strand is, gaat Rijkswaterstaat over de strekdam. De beslissing om die af te sluiten is dan ook genomen door Rijkswaterstaat, en die komt daar niet op terug. “De strekdam is altijd een voetgangersgebied geweest. De enkele auto die er kwam voor de ingebruikname van het strand werd gedoogd, maar het is niet de bedoeling dat er op de dam structureel geparkeerd wordt”, zegt een woordvoerder.

Er zijn nu 37 parkeerplaatsen op loopafstand van het strand, maar die worden ook bezet door overdwars geparkeerde snackkarren. Iets verderop, bij de Houtribsluizen, zijn 33 parkeerplekken. Vanaf daar kunnen strandbezoekers met een trapje naar beneden en onder de drukke Houtribdijk door lopen.

Geef een antwoord