Watersportstrand Bataviastrand is klaar

Het watersportstrand Bataviastrand bij Lelystad is aangelegd. De laatste handeling was het plaatsen van een informatiebord en deze staat er nu. Het strand is een ideale plek voor liefhebbers van de watersport zoals kanoërs, kitesurfers, windsurfers (plankzeilen) en suppers. Op het 400 meter brede strand staan afvalbakken en er is een toilet- en douchegebouw waar bezoekers gebruik van mogen maken.

Welkom

Provincie Flevoland heet iedereen welkom op het nieuwe strand, Bataviastrand. Het strand ligt aan de markerstrekdam nabij de Houtribsluizen en de Markerwaarddijk. Laten we met elkaar het strand schoon houden en rekening hebben voor elkaar en de natuur. Op het informatiebord is te lezen op welke veilige stukken kitesurfers kunnen surfen. Zwemmen kan natuurlijk ook bij het strand, let wel op! Zwemmen is en blijft op eigen risico. Kom je met de auto naar het Bataviastrand? Parkeer de auto dan op de parkeerplaats nabij het strand of aan de Houtribsluizen.

Feiten en cijfers

Lengte strand:                            400 meter
Zand:                                               180.000 m3
Stortstenen:                                25.000 ton
Ligging:                                          Lelystad, direct aan het Markermeer

Investering provincie Flevoland: ruim 4 miljoen Euro

Geef een antwoord